ΟΡΑΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Melissia f.c.
Δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου εξελίσσοντας της μεθόδους εκμάθησης , εκγύμνασης και διαπαιδαγώγηση τους. Με σκοπό να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα του συλλόγου ή και ακόμη να μπορέσουν να ενταχθούν στο δυναμικό ενός   επαγγελματικού συλλόγου.  
(όραμα να δημιουργήσουμε αθλητές που να προσεγγίζουν τον αθλητισμό και τους ανθρώπους που τον περιβάλουν με σεβασμό!!!)
 
ΣΤΟΧΟΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  Melissiaf.c.
Η συστηματική  πρότυπη εκπαίδευση του ποδοσφαίρου μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους ανάλογα του ηλικιακού επιπέδου και άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση από έμπειρους και διπλωματούχους προπονητές ποδοσφαίρου   στοχεύοντας στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά παικτών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές ,φυσικές , νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου .
 
Η ακαδημία ποδοσφαίρου Melissiaf.c. θέλοντας να συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία όλων των τμημάτων της δημιούργησε ένα πλαίσιο συνεργασίας της σχολής με τους γονείς.
Το πλαίσιο αυτό αποτελείτε από κανόνες που πρέπει να τηρούνται  ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ και για όλη την αγωνιστική περίοδο.
 
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
Οι γονείς έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με τους προπονητές και τον υπεύθυνο ακαδημίας και ο ρόλος τους πρέπει να είναι συμβατός σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τα Τμήματα Εκπαιδευόμενων Ποδοσφαιριστών.
Οι γονείς σε προκαθορισμένες συγκεντρώσεις (σε ημερομηνίες που θα προκαθορίζονται στη διάρκεια του έτους) θα ενημερώνονται σε θέματα που αφορούν την πρόοδο των παιδιών τους και σε θέματα που αφορούν τη συμβολή τους στην καλύτερη λειτουργική οργάνωση της ακαδημίας στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε.
Οι γονείς σε ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την απόδοση ,τη συμπεριφορά και την εξέλιξη του παιδιού τους μετά από τηλεφωνική αίτηση στη γραμματεία της ακαδημίας για να   προκαθορισθεί το ραντεβού της επικοινωνίας με τους υπευθύνους. Δεν επιτρέπεται από τους γονείς η απασχόληση των προπονητών μετά το τέλος του αγώνα ή της προπόνησης στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.
Επίσης η οποιαδήποτε επαφή με τον προπονητή σε περίπτωση σοβαρότερου θέματος που τυχόν χρήζει κάποια επίλυση θα γίνεται μετά από τηλεφωνική αίτηση στη γραμματεία της ακαδημίας σε προκαθορισμένο ραντεβού παρουσία και του υπευθύνου της Ακαδημίας.
Σε τουρνουά καλό είναι να αποφεύγεται η διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο με την ομάδα , εάν υπάρχει η δυνατότητα. Εάν όχι , θα πρέπει η παρουσία να είναι διακριτική και η επαφή με τα παιδία θα είναι σε προκαθορισμένο από τους προπονητές χρόνο και χώρο με βάση το πρόγραμμα αγώνων.
Κατά την διάρκεια των αγώνων η συμπεριφορά των γονέων θα πρέπει να είναι κόσμια και να μην προκαλούν με αρνητικές κρίσεις και επικρίσεις , καθώς να μην δίνουν τεχνικές οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές και να μην παρεμβαίνουν στο έργο του εκάστοτε προπονητή .Οι προπονητές μόνο θα είναι υπεύθυνοι γι αυτό.
Οποιαδήποτε  προβατική συμπεριφορά που θα προσβάλει την σύλλογο και τις αρχές της φιλοσοφίας της ακαδημίας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.
Θα πρέπει να σεβόμαστε τις βασικές αρχές της φιλοσοφία μας <<Άμιλλα , Εκπαίδευση ,Κουλτούρα>> που θέλουμε να δώσουμε σαν Ακαδημία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε το παράδειγμα προς μίμηση προς όλους.
Απαγορεύεται ρητά η είσοδος γονέα στον αγωνιστικό χώρο , κατά την διάρκεια αγώνα ή προπόνησης , καθώς επίσης και η παρακολούθηση των προπονήσεων πλησίον της περίφραξης των γηπέδων.
Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους και της ομάδας
 
ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Η παρουσία γονέων και κηδεμόνων στους χώρους προπόνησης και αγώνων δεν πρέπει  να δημιουργεί παρενέργειες (φωνές , σχολιασμούς κλπ) στο έργο των παικτών και των προπονητών. Εάν συμβεί αυτό αποβάλλονται από τον περιβάλλοντα χώρο.
Στους γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος , καθώς σε περίπτωση αγενούς συμπεριφοράς του κηδεμόνα προς τον προπονητή ή τη Διεύθυνση εφαρμόζονται ανάλογες κυρώσεις μετά από απόφαση της Διεύθυνσης.
ΣΥΝΔΡΟΜΗ
Η συνδρομή ανταποδοτικά επιστρέφει στα ίδια τα παιδία.
Με την συνδρομή  πληρώνετε : Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ,ποιοτικό αθλητικό υλικό ,έμπειρους και εξειδικευμένους προπονητές με δίπλωμα UEFA, ιατρική κάλυψη όλων των προπονήσεων και συμμέτοχη σε πρωταθλήματα soccerlink ,επσα.
Εγγραφές μπορούν να γίνουν καθ ΄ όλη την διάρκεια της σεζόν εφόσον δεν έχουν   συμπληρωθεί τα τμήματα. Κάθε αθλητής μπορεί να κάνει 3 δοκιμαστικές προπονήσεις πριν την εγγραφή του στην Ακαδημία.
Κατά την εγγραφή οι αθλητές πρέπει να προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση και ληξιαρχική πράξη γέννησης με φωτογραφία θεωρημένη από το δήμο ή από το ΚΕΠ
Σε περίπτωση συχνών απουσιών    ενός παιδιού από τις προπονήσεις , τα δίδακτρα θα καταβάλλονται κανονικά , έκτος της περίπτωσης σοβαρού προβλήματος υγείας του παιδιού ,περισσότερο του ενός  μηνός.
Η Λεπτομέρειες εγγραφής θα γίνονται στη γραμματεία του συλλόγου.
Σε περίπτωση διακοπής της φοίτησης η ενημέρωση θα πρέπει να γίνει άμεσα στην γραμματεία.
Τα παιδιά της Ακαδημίας είναι υποχρεωμένα να φορούν το ρουχισμό που παρέχεται από την Ακαδημία, τόσο στις προπονήσεις , όσο και στους αγώνες.